Erse Kablo

Az 1996-ban alapított ERSE KABLO az évek során a folyamatos forgalomnövekedés mellett minden erejét a gyár fejlesztésére és a K+F tevékenységre fordította. A legjobb minőséget és a nemzetközi szabványokat figyelembe véve az ERSE KABLO termékskálájában megtalálhatóak a következő kábelek és vezetékek:

 

- Tűzálló-, halogénmentes kábelek:

Az ERVITAL halogénmentes és tűzálló kábelek megoldást nyújtanak mind a vészüzemi áramkörök riasztási, világítási és kommunikációs célú feladataira, mind a tűzoltó rendszerek, vészfelvonók tápellátásra olyan középületekben, ahol az emberi élet és az épület berendezéseinek védeleme kiemelt szerepű. Az ERVITAL kábelek szigetelése önkioltó, alacsony füstgáz kibocsátású, égésük során nem keletkeznek mérgező vagy korrozív gázok és természetesen gátolják a tűz továbbterjedését. A speciális szerkezeti összetevők (kerámiaképző érszigetelés, üvegszál- vagy csillámszalag) biztosítják a funkciómegtartást tűz esetén (E30 – E90).

- Műszer- és méréstechnikai kábelek:

A nehézipari ágazatok (olaj és petrolkémia, olajfinomítók, olajkutak, gázkutak, hőerőművek, vízerőművek, üzemanyagtöltő állomások stb.) robosztus, ellenálló kábeleket igényelnek. Az ERSE KABLO műszerkábelei több nemzetközi szabvány (EN, IEC, BS, VDE) szerint készül, magas gyártási minőség mellett. Az érszigetelés a következő anyagokból készülhet: polivinilklorid (Y), melegálló PVC (Yw), polietilén (2Y), térhálósított polietilén (2X) vagy halogénmentes keverék (H). Esetleges páncélozás lehet horganyzott, acélszál koszorús (SWA), horganyzott acélháló szövés (Q) vagy kettős acélszalag tekercselés (B). A köpeny normál PVC (Y), erősített PVC (Yv), meleg álló PVC (Yw), polietilén (2Y) vagy halogénmentes keverék (H), színe fekete vagy gyújtószikramentes áramkörökhöz kék színezésű.

- Adatátviteli kábelek:

A jövő technológiái megkövetelik az adatátvitel magas szintű sebességét és biztonságát. A megfogalmazott igényeknek leginkább a vezetékes hálózat paraméterei felelnek meg. Az ERSE KABLO kínálatában megtalálhatóak azok réz alapú adatátviteli kábelek, amelyekre egy ilyen hálózat építésénél szükség van. A választék az alacsony kapacitású ipari adatkábelektől, a strukturált kábeleken (Category 3-tól Category 6-ig), az RS 232, 422, 485 adatátviteli kábeleken át, a Profibus, EIB-bus rendszerekig terjed.

- Jelző- és vezérlőkábelek:

A világ ipari létesítményei sokféle vezérlőkábelt alkalmaznak, mind erősáramú mind gyengeáramú (elektronikai) területen egyaránt. A mérés-, vezérlés- és szabályzástechnika kiszolgálására magas minőségű különböző paraméterű kábel áll rendelkezésünkre a gyár választékában. Az erősáramú vezérlő kábelek PVC, olajálló PVC és halogénmentes szigeteléssel készülhetnek. Elektronikai kábeleknél PVC, halogénmentes és tűzálló! anyagok közül választhatunk, széles szerkezeti változatosság mellett (fólia és vagy szövött árnyékolás, érpáros vagy egyszerű érszerkezet, stb.).

- Koaxiális kábelek:

A koaxiális kábel (lat. közös tengelyű), egy olyan rádiófrekvenciás jel továbbítására alkalmazott tápvonal, amely egy hengeres külső vezetőből és ennek tengelye mentén elhelyezett belső vezetőből épül fel. A kettő közötti teret valamilyen dielektrikum (pl. tömör vagy habosított polietilén, ritkábban levegő) tölti ki. Előnye, hogy az általa szállított energia a két vezető közötti zárt térre koncentrálódik, ezért a kábelt nyugodtan vezethetjük fémtárgyak vagy más kábelek közelében is. Főbb felhasználási területük:

 • CATV (Kábel TV szolgáltató rendszerek)
 • SMATV (Műholdas TV szolgáltató rendszerek)
 • MATV (Központi TV szolgáltató rendszerek)
 • CCTV (Belső, zártkörű TV rendszerek)
 • Rádió kommunikációs rendszerek
 • Telefon rendszerek
 • Videó rendszerek
 • Számítógép hálózatok

- Hajókábelek:

A hajók energiaellátásának és adatátviteli hálózatának tervezésekor figyelembe kell lenni a folyóvíz vagy éppen a tengervíz kémiai tulajdonságait is. A hajókábelek ezen tulajdonságok figyelembe vételével készülnek, biztosítva a rendszerek megbízható és hosszú távú működését.

A termelés 12.000 m2 alapterületű modern gyárban folyik, amely illeszkedik a nemzeti és nemzetközi szabványokhoz. A gyár értéke a kimeríthetetlen vevőorientációból és a minőségbiztosítási rendszer együtteséből fakad. A gyár célja nem egyszerűen a kereskedelmi tevékenység folytatása, hanem a partnerek és azok ügyfeleinek teljes körű szakmai támogatásával, és a legjobb minőség biztosításával az ERSE, mint márkanév megalapozása és megerősítése a nemzetközi piacokon. Ez az egyik fő pillére az ERSE KABLO és a Partner Cable kapcsolatának, ezért viseljük büszkén a képviseleti tevékenységet.

A termékskálán szereplő kábelek és vezetékek a következő szabványok szerint készülnek, melyek garanciát jelentenek a minőségre:

 • VDE
 • TSE
 • GOST
 • CE
 • ROHS
 • RINA (hajókábel szabvány)
 • BS

 

VDE TSE GOST CE ROHS RINA BS

 

Adatlapok

 

Tűzálló-, halogénmentes kábelek:

NHXH E30/FE180
NHXCH E30/FE180
NHXH E90/FE180
NHXCH E90/FE180
ERVITAL JE-H(St)H E90/FE180

Műszer- és méréstechnikai kábelek:

RE-2Y(St)Yv-fl
RE-2Y(St)YSWAYv-fl

Adatátviteli kábelek:

JE-YCY
LiYCY
LiYCY (TP)

Jelző- és vezérlő kábelek:

YSLY
YSLCY
H05VV5-F
H05VVC4V5-K
JZ-600
JZ-600 Y-CY
2YSLCYK-JB

 

 

Szolgáltatások

Kiszállítást biztosítunk minden partnerünk részére, melynek díjazásáról érdeklődjön értékesítő kollégáinknál.

 

Kollégáink több éves szakmai háttérrel segítenek Önnek a megfelelő kábel kiválasztásában.

 

Telekommunikációs, kábelTV, informatikai és optikai hálózatok tervezése, kivitelezése, karbantartása.

 

Bővebben >>