Nehézipar, bányászat

A nehézipar és a bányászat kiemelt szerepet tölt be a hazai és a nemzetközi gyakorlatban. A hasznosítható ásványi nyersanyag lehet: szilárd, folyékony, gáznemű és geotermikus energia, melyekhez speciális kiegészítő berendezések és tartozékok szükségesek.

Az ezeken a területeken használatos kábeleknek a folyamatos mozgó üzemmód mellett meg kell birkózniuk a legmostohább körülményekkel is, melyek gyakran különböző kémiai anyagokban, rendkívül változékony hőmérsékleti hatásokban, valamint a legkülönfélébb fizikai hatásokban mutatkoznak meg.

 

Kábelajánló

NSSHöu 0,6/1 kV - Gumi-tömlővezeték magas mechanikai igénybevételre (bányakábel)

Bányászatban és iparban, száraz és nedves helyiségekben, szabadban, nehéz gépek bekötésére igen magas mechanikai igénybevétel mellett. Rögzített elhelyezés is megengedett. Csévéléses felhasználáshoz és ipari robotokhoz nem használható. A különleges köpeny miatt ellenáll az ózonnak is.

 

NSHTöu(K) 0,6/1 kV - Csévélhető gumi-tömlővezeték (darukábel)

Száraz és nyirkos helyiségekben, ill. a szabadban, gyakori fel- ill. letekercselésre, mellyel egyidejűleg erős húzó és torziós ero lép fel, úgymint kábelkocsiknál, energialáncoknál, doboknál és egyéb mechanikai berendezéseknél. Maximális mozgatási (csévélési) sebesség 120 m/perc.

 

H07RN-F 450/750V - Gumiköpenyes vezeték közepes mechanikai igénybevételre

Száraz és nyirkos helyiségekben, ill. szabadban. Mezőgazdasági üzemekben, valamint tűz- és robbanásveszélyes területeken ill. ipari vizekben is alkalmazható. Közepes mechanikai igénybevétel mellett ipari gépek és berendezések bekötésére.

 

FLGöu 450/750 V - Csévélhető gumi-tömlővezeték közepes mechanikai igénybevételre

Száraz és nyirkos helyiségekben, ill. a szabadban flexibilis energia- és vezérlőkábelként közepes mechanikai igénybevétel mellett. A kábel kifejezetten alkalmas berendezések és gépek, szállító berendezések mozgó alkatrészeinek bekötésére.

 

YSLYQY 300/500V - Acél védelemmel ellátott hajlékony PVC vezérlőkábel

Száraz és nyirkos helyiségekben, viszont a szabadban nem ajánlott. Mérés-, vezérlés- és szabályzástechnika csatlakoztatására és összekötésére. Jelző- és impulzuskábelként ipari gépekhez és berendezésekhez. Az acélhálós kivitel segítségével pedig fokozott mechanikai igénybevételekhez ajánlott.

 

Szolgáltatások

Kiszállítást biztosítunk minden partnerünk részére, melynek díjazásáról érdeklődjön értékesítő kollégáinknál.

 

Kollégáink több éves szakmai háttérrel segítenek Önnek a megfelelő kábel kiválasztásában.

 

Telekommunikációs, kábelTV, informatikai és optikai hálózatok tervezése, kivitelezése, karbantartása.

 

Bővebben >>